Tandvleesbehandeling
Parodontitis
Onze tandarts ontdekt meestal dat uw tandvlees ontstoken is doordat het bloedt tijdens de controle. Ontstoken tandvlees ontstaat doordat er zich bacteriën en tandplak in de ruimte tussen uw tand en het tandvlees bevinden. In de meeste gevallen kan dit met een goede verzorging verholpen worden, de tandarts legt u precies uit hoe u zelf thuis uw mondhygiëne kunt verbeteren. Soms kan het gebeuren dat de ontsteking van het tandvlees zich verspreid naar het kaakbot, daardoor trekt het tandvlees nog verder terug. Door de ontsteking in het kaakbot wordt het bot afgebroken, met als gevolg dat er meer ruimte ontstaat voor bacteriën en tandplak. Hierdoor ontstaan klachten als teruggetrokken tandvlees en los staande kiezen en tanden. De ontsteking van het kaakbot waardoor vezels en het bot wordt afgebroken noemen we parodontitis.
Werkwijze tandvleesbehandeling
Parodontitis kan behandeld worden met een tandvleesbehandeling. Hierbij wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees, waar de bacteriën, tandplak en tandsteen in zitten uitgebreid gereinigd. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en krijgt u uitleg van de tandarts wat er precies gaat gebeuren. Een tandvleesbehandeling bestaat voornamelijk uit afspraken waarbij er gereinigd wordt, om de genezing te stimuleren. Voor deze behandelingen is het mogelijk om voor een verdoving te kiezen, dit kunt u samen met de tandarts overleggen.
Heeft u last van gevoelig of bloedend tandvlees en wilt u weten wat u hier zelf aan kunt doen? Neem gerust contact met ons op.