Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Tandimplantaten: permanente oplossing

Heb je ooit gedacht aan tandimplantaten als oplossing voor je ontbrekende tanden? Laten we eens kijken waarom tandimplantaten een geweldige optie kunnen zijn en hoe het proces van het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat.

Een van de grootste voordelen van tandimplantaten is dat ze er net zo echt uitzien en zich net zo natuurlijk aanvoelen als echte tanden. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het dragen van een onhandige prothese of het gênante gevoel dat kan ontstaan wanneer tanden ontbreken. Tandimplantaten worden ook gezien als een permanente oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tandprothetische oplossing.

Het plaatsen van een tandimplantaat begint met een consultatie bij de tandarts, waarbij wordt beoordeeld of je geschikt bent voor een implantaat. Als je geschikt bent, wordt er een kleine titaniumschroef in de kaak geplaatst, die fungeert als de “wortel” van de nieuwe tand. Nadat de implantatie is geplaatst, duurt het ongeveer 3-6 maanden voordat de implantatie volledig is geheeld. Dit proces wordt bekend als osseointegratie. Nadat de implantatie is geheeld, wordt er een kroon op geplaatst die er net zo uitziet als een echte tand.

Het onderhouden van een tandimplantaat is net zo eenvoudig als het onderhouden van echte tanden. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen en flossen, evenals regelmatige controles bij de tandarts. Je kan ook gewoon alles eten wat je wilt, net zoals bij echte tanden.

Tandimplantaten zijn dus een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor ontbrekende tanden. Het proces van het plaatsen van een implantaat is veilig en effectief, en het onderhouden van een implantaat is net zo eenvoudig als het onderhouden van echte tanden. Als je met ontbrekende tanden worstelt, overweeg dan een tandimplantaat als oplossing. Meer informatie? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Tandimplantaten: permanente oplossing

Heb je ooit gedacht aan tandimplantaten als oplossing voor je ontbrekende tanden? Laten we eens kijken waarom tandimplantaten een geweldige optie kunnen zijn en hoe het proces van het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat. Een van de grootste voordelen van tandimplantaten is dat ze er net zo echt uitzien en zich net zo natuurlijk aanvoelen als echte […]

Lees verder

Met EMDR van je tandartsangst af

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een vorm van psychotherapie die kan worden gebruikt om emotionele problemen te behandelen, zoals fobieën en traumagerelateerde aandoeningen. De techniek is ontwikkeld in de jaren 1980 en wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt als behandeling voor een breed scala aan emotionele problemen. EMDR kan ook effectief zijn bij het behandelen van de angst voor […]

Lees verder

Zo verzorg je de tanden van je kind

Zodra de eerste tandjes doorkomen is het tijd om naar de winkel te gaan om een tandenborstel voor je kind te kopen. Jouw taak als ouder wordt nu namelijk uitgebreid met gebitsverzorging. Voor de allerkleinsten is het tandenpoetsen vaak een kort en gemakkelijk klusje. Die paar kleine tandjes poets je met een speciale zachte tandenborstel of vingerborstel en een klein […]

Lees verder