Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd en heeft te maken met het uiterlijk van uw gebit. Naast dat het belangrijk is dat uw gebit gezond is, speelt ook het uiterlijk van uw gebit een rol. Het levert namelijk een grote bijdrage aan uw uiterlijk en kan veel invloed op uw zelfvertrouwen hebben. Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw gebit. Tand en Meer in Roermond is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde, u kunt bij ons terecht voor facings, inlays en onlays, tanden bleken en de onzichtbare beugel (Invisalign).

Facings

Het kan voorkomen dat u zich stoort aan een bepaald onderdeel van uw gebit. Heeft u een afgebroken hoekje, scheve tanden of verkleuringen op uw tanden? Dan kunnen facings een oplossing bieden. Een facing is een laagje vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Het vulmateriaal wordt over de tand geplakt, zo wordt het uiterlijk van uw tand verbeterd. Het is mogelijk om op deze manier spleetjes op te vullen, afgebroken hoekjes te repareren , de kleur van uw tanden aan te passen en scheve tanden recht te laten lijken.

Inlays en onlays

U kunt bij Tand en Meer ook terecht voor inlays en onlays. Wanneer uw tand beschadigd is door bijvoorbeeld een gaatje maar niet vervangen hoeft te worden door een kroon, kan deze ‘gerepareerd’ worden door een inlay of onlay. Bij een kroon wordt er vaak veel (gezonde) tand of kies weggehaald en een ouderwetse vulling kan uw tand kwetsbaar maken. Het verschil tussen een inlay en onlay is dat een inlay een klein gedeelte van de tand opvult en een onlay over de tand heen ligt. Net als bij een kroon wordt er een afdruk gemaakt en krijgt u eerst een tijdelijke noodvulling totdat de inlay of onlay klaar is.

Tanden bleken

Wanneer u niet tevreden bent over de kleurtint of verkleuringen van uw tanden kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken. Het is niet altijd mogelijk om uw tanden te laten bleken, we zullen samen beoordelen of bleken voor u zinvol is en of  het gewenste resultaat bereikt zal worden. Lees meer over tanden bleken.

Onzichtbare beugel

Bij Tand en Meer in Roermond maken we gebruik van de onzichtbare beugel van Invisalign.  Dit is een dun, doorzichtig hoesje om de tanden, waarmee uw tanden geleidelijk richting de gewenste positie verschuiven. Met deze beugel heeft u snel het gewenste resultaat zonder dat u een zichtbare (slotjes)beugel hoeft te dragen. Lees meer over Invisalign.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u vragen over een behandeling? Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak.

 

 

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Werken bij Tand&Meer?

Tand&Meer staat bekend in Roermond om haar persoonlijke en zorgvuldige behandeling. Wij zijn vanwege groei per direct op zoek naar een tandartsassistent(e), een preventieassistent(e) en een baliemedewerk(st)er die ons team komen versterken. Voor deze functie zoeken wij een collega die: Goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken Iemand die maximale inzet voor onze patiënten en praktijk wil leveren Een team gerichte […]

Lees verder

Wat te doen tegen tandvleesontsteking?

Hoe herken je tandvleesontsteking? Een tandvleesontsteking komt voor in twee stadia: gingivitis en parodontitis. Het eerste stadium (gingivitis) is, mits u er niet te lang mee rond loopt, ongevaarlijk. Het zorgt voor irritaties en minimale bloedingen tijdens het poetsen van de tanden. Wanneer u tijdens dit stadium niets verbetert aan uw mondhygiëne, kan de ontsteking zich ontwikkelen tot parodontitis. Hierbij […]

Lees verder

Paasactie 2021

Bent u op zoek naar een praktijk waar u snel terecht kunt en een tandarts die alle tijd voor u neemt? Schrijf u in bij Tand&Meer en profiteer van onze paasactie. Schrijf u in april in bij onze praktijk en ontvang een gratis gebitsreiniging als paascadeau bij uw afspraak!     Deze actie is verlopen  

Lees verder