Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd en heeft te maken met het uiterlijk van uw gebit. Naast dat het belangrijk is dat uw gebit gezond is, speelt ook het uiterlijk van uw gebit een rol. Het levert namelijk een grote bijdrage aan uw uiterlijk en kan veel invloed op uw zelfvertrouwen hebben. Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw gebit. Tand en Meer in Roermond is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde, u kunt bij ons terecht voor facings, inlays en onlays, tanden bleken en de onzichtbare beugel (Invisalign).

Facings

Het kan voorkomen dat u zich stoort aan een bepaald onderdeel van uw gebit. Heeft u een afgebroken hoekje, scheve tanden of verkleuringen op uw tanden? Dan kunnen facings een oplossing bieden. Een facing is een laagje vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Het vulmateriaal wordt over de tand geplakt, zo wordt het uiterlijk van uw tand verbeterd. Het is mogelijk om op deze manier spleetjes op te vullen, afgebroken hoekjes te repareren , de kleur van uw tanden aan te passen en scheve tanden recht te laten lijken.

Inlays en onlays

U kunt bij Tand en Meer ook terecht voor inlays en onlays. Wanneer uw tand beschadigd is door bijvoorbeeld een gaatje maar niet vervangen hoeft te worden door een kroon, kan deze ‘gerepareerd’ worden door een inlay of onlay. Bij een kroon wordt er vaak veel (gezonde) tand of kies weggehaald en een ouderwetse vulling kan uw tand kwetsbaar maken. Het verschil tussen een inlay en onlay is dat een inlay een klein gedeelte van de tand opvult en een onlay over de tand heen ligt. Net als bij een kroon wordt er een afdruk gemaakt en krijgt u eerst een tijdelijke noodvulling totdat de inlay of onlay klaar is.

Tanden bleken

Wanneer u niet tevreden bent over de kleurtint of verkleuringen van uw tanden kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken. Het is niet altijd mogelijk om uw tanden te laten bleken, we zullen samen beoordelen of bleken voor u zinvol is en of  het gewenste resultaat bereikt zal worden. Lees meer over tanden bleken.

Onzichtbare beugel

Bij Tand en Meer in Roermond maken we gebruik van de onzichtbare beugel van Invisalign.  Dit is een dun, doorzichtig hoesje om de tanden, waarmee uw tanden geleidelijk richting de gewenste positie verschuiven. Met deze beugel heeft u snel het gewenste resultaat zonder dat u een zichtbare (slotjes)beugel hoeft te dragen. Lees meer over Invisalign.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u vragen over een behandeling? Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak.

 

 

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Vacature tandartsassistente

We gaan ons team uitbreiden! Tand & Meer is namelijk op zoek naar een enthousiaste tandartsassistent(e) voor onze locatie in Roermond. Ben jij de allround tandartsassistent(e) die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info@tandenmeer-roermond.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer informatie over de vacature 

Lees verder

Angsttandarts

Wist u dat… de tandarts een van de meest voorkomende fobieën is? Het is dus niets waar u zich voor hoeft te schamen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst hebben voor de tandarts. We luisteren naar u en zoeken samen naar de beste oplossing. Lees meer over onze Angsttandarts

Lees verder

Coronamaatregelen

Wij hebben  de reguliere mondzorg op verantwoorde en gepaste wijze hervat. U kunt zoals gewoonlijk van ons verwachten dat we strenge hygiëne maatregelen nastreven. De wachtkamer en behandelruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd, er is voldoende tijd tussen afspraken ingepland en extra afstand in de wachtkamer gecreëerd. Hiermee bieden we ieder een veilig tandartsbezoek. Heeft u klachten die wijzen op een besmetting […]

Lees verder