Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Kunstgebit en klikgebit

Wanneer uw gebit in slechte staat is of wanneer u last ondervindt van uw gebit biedt een kunstgebit of klikgebit een oplossing. Een kunstgebit is een loszittende prothese terwijl een klikgebit vastgeklikt zit op implantaten. We helpen u met het maken van een afweging tussen beiden.

Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese, welke voor u op maat wordt gemaakt. We maken een afdruk van uw gebit, waarna er een proefprothese wordt gemaakt. Indien de pasvorm goed is wordt er een definitieve gebitsprothese gemaakt.

Soms kan het voorkomen dat uw kunstgebit los gaat zitten doordat het kaakbot slinkt. Het kan gebeuren dat uw kunstgebit dan niet meer goed past en dat het voor pijnklachten zorgt. Het kan ook voorkomen dat u zich onzeker voelt, doordat uw kunstgebit niet meer zo stevig in uw mond zit.

Klikgebit

Heeft u last van een loszittend kunstgebit? Dan is een klikgebit wellicht beter voor u, het is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten. Doordat het vast zit, voelt het aan als uw eigen gebit. Een klikgebit is eenvoudig te reinigen, omdat het uit de mond gehaald kan worden en na het reinigen weer kan worden vastgeklikt.

Heeft u vragen over uw kunstgebit of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een klikgebit? Neem gerust contact op met onze praktijk.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Vacature tandartsassistente

We gaan ons team uitbreiden! Tand & Meer is namelijk op zoek naar een enthousiaste tandartsassistent(e) voor onze locatie in Roermond. Ben jij de allround tandartsassistent(e) die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info@tandenmeer-roermond.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer informatie over de vacature 

Lees verder

Angsttandarts

Wist u dat… de tandarts een van de meest voorkomende fobieën is? Het is dus niets waar u zich voor hoeft te schamen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst hebben voor de tandarts. We luisteren naar u en zoeken samen naar de beste oplossing. Lees meer over onze Angsttandarts

Lees verder

Coronamaatregelen

Wij hebben  de reguliere mondzorg op verantwoorde en gepaste wijze hervat. U kunt zoals gewoonlijk van ons verwachten dat we strenge hygiëne maatregelen nastreven. De wachtkamer en behandelruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd, er is voldoende tijd tussen afspraken ingepland en extra afstand in de wachtkamer gecreëerd. Hiermee bieden we ieder een veilig tandartsbezoek. Heeft u klachten die wijzen op een besmetting […]

Lees verder