Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Kunstgebit en klikgebit

Wanneer uw gebit in slechte staat is of wanneer u last ondervindt van uw gebit biedt een kunstgebit of klikgebit een oplossing. Een kunstgebit is een loszittende prothese terwijl een klikgebit vastgeklikt zit op implantaten. We helpen u met het maken van een afweging tussen beiden.

Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese, welke voor u op maat wordt gemaakt. We maken een afdruk van uw gebit, waarna er een proefprothese wordt gemaakt. Indien de pasvorm goed is wordt er een definitieve gebitsprothese gemaakt.

Soms kan het voorkomen dat uw kunstgebit los gaat zitten doordat het kaakbot slinkt. Het kan gebeuren dat uw kunstgebit dan niet meer goed past en dat het voor pijnklachten zorgt. Het kan ook voorkomen dat u zich onzeker voelt, doordat uw kunstgebit niet meer zo stevig in uw mond zit.

Klikgebit

Heeft u last van een loszittend kunstgebit? Dan is een klikgebit wellicht beter voor u, het is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten. Doordat het vast zit, voelt het aan als uw eigen gebit. Een klikgebit is eenvoudig te reinigen, omdat het uit de mond gehaald kan worden en na het reinigen weer kan worden vastgeklikt.

Heeft u vragen over uw kunstgebit of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een klikgebit? Neem gerust contact op met onze praktijk.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Wat te doen bij een gebroken tand

Als tandarts krijgen wij regelmatig de vraag wat er moet gebeuren als iemand een gebroken tand heeft. Het is belangrijk om te weten dat dit veel voorkomt en dat er stappen zijn die je kunt nemen om het ongemak te verminderen en verdere schade te voorkomen. In dit bericht zullen wij je daarom alles vertellen wat je moet weten als […]

Lees verder

Tandimplantaten: permanente oplossing

Heb je ooit gedacht aan tandimplantaten als oplossing voor je ontbrekende tanden? Laten we eens kijken waarom tandimplantaten een geweldige optie kunnen zijn en hoe het proces van het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat. Een van de grootste voordelen van tandimplantaten is dat ze er net zo echt uitzien en zich net zo natuurlijk aanvoelen als echte […]

Lees verder

Met EMDR van je tandartsangst af

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een vorm van psychotherapie die kan worden gebruikt om emotionele problemen te behandelen, zoals fobieën en traumagerelateerde aandoeningen. De techniek is ontwikkeld in de jaren 1980 en wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt als behandeling voor een breed scala aan emotionele problemen. EMDR kan ook effectief zijn bij het behandelen van de angst voor […]

Lees verder