Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Prothese werk

Het kan gebeuren dat uw tanden of kiezen verloren gaan, hierdoor kunnen problemen in het spraakvermogen en kauwvermogen ontstaan. Wanneer het grootste deel van de tanden en kiezen verloren zijn gegaan is het mogelijk om dit op te lossen met een gebitsprothese (kunstgebit of klikgebit). Wanneer enkele tanden of kiezen verloren zijn gegaan is een partiële prothese een oplossing. Er bestaan twee verschillende partiële protheses: de plaatprothese en de frameprothese. Een partiële prothese zit niet vast in de mond zoals bij een implantaat.

Plaatprothese

Een plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurige kunsthars met kunsttanden en -kiezen en rust in zijn geheel op het slijmvlies van de mond.  De plaatprothese is een goedkopere oplossing dan een frameprothese maar kan mogelijk voor tandvleesproblemen zorgen, omdat de prothese op uw tandvlees kan drukken door kauwen of knarsen.

Frameprothese

Een frameprothese is een metalen frame waarin kunsthars en kunsttanden zijn bevestigd en rust op een deel van de overgebleven tanden of kiezen én voor een deel op het slijmvlies. Welke prothese voor u de beste oplossing is, verschilt per persoon. Deze keuze maakt u in overleg met de tandarts.

Werkwijze partiële protheses

Voor het ontwikkelen van de prothese worden er een afdruk van uw kaak gemaakt met behulp van een afdruklepel. Bij een frameprothese worden voorafgaand aan het maken van de afdruk steunen in uw tanden of kiezen geslepen, bij een plaatprothese is dat meestal niet nodig. In totaal zijn er minimaal vier afspraken nodig voor het op maat maken en plaatsen van de prothese. In totaal kunt u rekening houden met ongeveer vijf tot acht weken.

Ondervindt u hinder in het spraak- of kauwvermogen omdat u enkele tanden of kiezen mist? Plan gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Wat te doen bij een gebroken tand

Als tandarts krijgen wij regelmatig de vraag wat er moet gebeuren als iemand een gebroken tand heeft. Het is belangrijk om te weten dat dit veel voorkomt en dat er stappen zijn die je kunt nemen om het ongemak te verminderen en verdere schade te voorkomen. In dit bericht zullen wij je daarom alles vertellen wat je moet weten als […]

Lees verder

Tandimplantaten: permanente oplossing

Heb je ooit gedacht aan tandimplantaten als oplossing voor je ontbrekende tanden? Laten we eens kijken waarom tandimplantaten een geweldige optie kunnen zijn en hoe het proces van het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat. Een van de grootste voordelen van tandimplantaten is dat ze er net zo echt uitzien en zich net zo natuurlijk aanvoelen als echte […]

Lees verder

Met EMDR van je tandartsangst af

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een vorm van psychotherapie die kan worden gebruikt om emotionele problemen te behandelen, zoals fobieën en traumagerelateerde aandoeningen. De techniek is ontwikkeld in de jaren 1980 en wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt als behandeling voor een breed scala aan emotionele problemen. EMDR kan ook effectief zijn bij het behandelen van de angst voor […]

Lees verder