Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Prothese werk

Het kan gebeuren dat uw tanden of kiezen verloren gaan, hierdoor kunnen problemen in het spraakvermogen en kauwvermogen ontstaan. Wanneer het grootste deel van de tanden en kiezen verloren zijn gegaan is het mogelijk om dit op te lossen met een gebitsprothese (kunstgebit of klikgebit). Wanneer enkele tanden of kiezen verloren zijn gegaan is een partiële prothese een oplossing. Er bestaan twee verschillende partiële protheses: de plaatprothese en de frameprothese. Een partiële prothese zit niet vast in de mond zoals bij een implantaat.

Plaatprothese

Een plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurige kunsthars met kunsttanden en -kiezen en rust in zijn geheel op het slijmvlies van de mond.  De plaatprothese is een goedkopere oplossing dan een frameprothese maar kan mogelijk voor tandvleesproblemen zorgen, omdat de prothese op uw tandvlees kan drukken door kauwen of knarsen.

Frameprothese

Een frameprothese is een metalen frame waarin kunsthars en kunsttanden zijn bevestigd en rust op een deel van de overgebleven tanden of kiezen én voor een deel op het slijmvlies. Welke prothese voor u de beste oplossing is, verschilt per persoon. Deze keuze maakt u in overleg met de tandarts.

Werkwijze partiële protheses

Voor het ontwikkelen van de prothese worden er een afdruk van uw kaak gemaakt met behulp van een afdruklepel. Bij een frameprothese worden voorafgaand aan het maken van de afdruk steunen in uw tanden of kiezen geslepen, bij een plaatprothese is dat meestal niet nodig. In totaal zijn er minimaal vier afspraken nodig voor het op maat maken en plaatsen van de prothese. In totaal kunt u rekening houden met ongeveer vijf tot acht weken.

Ondervindt u hinder in het spraak- of kauwvermogen omdat u enkele tanden of kiezen mist? Plan gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Vacature tandartsassistente

We gaan ons team uitbreiden! Tand & Meer is namelijk op zoek naar een enthousiaste tandartsassistent(e) voor onze locatie in Roermond. Ben jij de allround tandartsassistent(e) die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info@tandenmeer-roermond.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer informatie over de vacature 

Lees verder

Angsttandarts

Wist u dat… de tandarts een van de meest voorkomende fobieën is? Het is dus niets waar u zich voor hoeft te schamen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst hebben voor de tandarts. We luisteren naar u en zoeken samen naar de beste oplossing. Lees meer over onze Angsttandarts

Lees verder

Coronamaatregelen

Wij hebben  de reguliere mondzorg op verantwoorde en gepaste wijze hervat. U kunt zoals gewoonlijk van ons verwachten dat we strenge hygiëne maatregelen nastreven. De wachtkamer en behandelruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd, er is voldoende tijd tussen afspraken ingepland en extra afstand in de wachtkamer gecreëerd. Hiermee bieden we ieder een veilig tandartsbezoek. Heeft u klachten die wijzen op een besmetting […]

Lees verder