Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Prothese werk

Het kan gebeuren dat uw tanden of kiezen verloren gaan, hierdoor kunnen problemen in het spraakvermogen en kauwvermogen ontstaan. Wanneer het grootste deel van de tanden en kiezen verloren zijn gegaan is het mogelijk om dit op te lossen met een gebitsprothese (kunstgebit of klikgebit). Wanneer enkele tanden of kiezen verloren zijn gegaan is een partiële prothese een oplossing. Er bestaan twee verschillende partiële protheses: de plaatprothese en de frameprothese. Een partiële prothese zit niet vast in de mond zoals bij een implantaat.

Plaatprothese

Een plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurige kunsthars met kunsttanden en -kiezen en rust in zijn geheel op het slijmvlies van de mond.  De plaatprothese is een goedkopere oplossing dan een frameprothese maar kan mogelijk voor tandvleesproblemen zorgen, omdat de prothese op uw tandvlees kan drukken door kauwen of knarsen.

Frameprothese

Een frameprothese is een metalen frame waarin kunsthars en kunsttanden zijn bevestigd en rust op een deel van de overgebleven tanden of kiezen én voor een deel op het slijmvlies. Welke prothese voor u de beste oplossing is, verschilt per persoon. Deze keuze maakt u in overleg met de tandarts.

Werkwijze partiële protheses

Voor het ontwikkelen van de prothese worden er een afdruk van uw kaak gemaakt met behulp van een afdruklepel. Bij een frameprothese worden voorafgaand aan het maken van de afdruk steunen in uw tanden of kiezen geslepen, bij een plaatprothese is dat meestal niet nodig. In totaal zijn er minimaal vier afspraken nodig voor het op maat maken en plaatsen van de prothese. In totaal kunt u rekening houden met ongeveer vijf tot acht weken.

Ondervindt u hinder in het spraak- of kauwvermogen omdat u enkele tanden of kiezen mist? Plan gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Werken bij Tand&Meer?

Tand&Meer staat bekend in Roermond om haar persoonlijke en zorgvuldige behandeling. Wij zijn vanwege groei per direct op zoek naar een tandartsassistent(e), een preventieassistent(e) en een baliemedewerk(st)er die ons team komen versterken. Voor deze functie zoeken wij een collega die: Goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken Iemand die maximale inzet voor onze patiënten en praktijk wil leveren Een team gerichte […]

Lees verder

Wat te doen tegen tandvleesontsteking?

Hoe herken je tandvleesontsteking? Een tandvleesontsteking komt voor in twee stadia: gingivitis en parodontitis. Het eerste stadium (gingivitis) is, mits u er niet te lang mee rond loopt, ongevaarlijk. Het zorgt voor irritaties en minimale bloedingen tijdens het poetsen van de tanden. Wanneer u tijdens dit stadium niets verbetert aan uw mondhygiëne, kan de ontsteking zich ontwikkelen tot parodontitis. Hierbij […]

Lees verder

Paasactie 2021

Bent u op zoek naar een praktijk waar u snel terecht kunt en een tandarts die alle tijd voor u neemt? Schrijf u in bij Tand&Meer en profiteer van onze paasactie. Schrijf u in april in bij onze praktijk en ontvang een gratis gebitsreiniging als paascadeau bij uw afspraak!     Deze actie is verlopen  

Lees verder