Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Verstandskiezen trekken

Wat is een verstandskies?

De verstandskiezen zijn de laatste kiezen die op latere leeftijd aan het gebit worden toegevoegd. De tand heet officieel ‘sapientiae’, dit betekent tand der wijsheid. Zo is ook de naam ‘verstandskies’ ontstaan. Niet iedereen krijgt (alle) verstandskiezen, dat verschilt van persoon tot persoon.

 

Wanneer moet ik mijn verstandskiezen laten trekken?

Meestal gebeurt het trekken van een verstandskies op de leeftijd van 17 tot 25 jaar op preventieve basis. Verstandskiezen kunnen namelijk problemen veroorzaken op latere leeftijd. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw tanden scheef gaan staan doordat ze ruimte in beslag nemen. Maar ze kunnen ook voor grotere problemen als ontstekingen zorgen, omdat ze lastig schoon te maken zijn.

Het is beter om uw verstandskiezen te laten verwijderen voordat ze problemen veroorzaken. Vraagt u zich af of uw verstandskiezen getrokken moeten worden? Maak een afspraak en we adviseren u over de juiste behandeling.

 

De behandeling

Het trekken van verstandskiezen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zodra de verdoving is ingewerkt wordt het tandvlees losgemaakt om de kies te kunnen trekken. Na het verwijderen van de verstandskies wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen, deze hoeven niet verwijderd te worden. Er wordt een gaasje op de wond aangebracht waar u gedurende een half uur druk op dient te blijven houden, om nabloedingen te voorkomen.

Na de behandeling

De verdoving kan enkele uren na de behandeling werkzaam zijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw concentratievermogen en uw reactiesnelheid verminderd worden. We raden u dus altijd aan om iemand mee te nemen die u na de behandeling thuis kan brengen. Roken vertraagd de wondgenezing, we adviseren u daarom de eerste 5 dagen niet te roken. Probeer daarnaast niet aan de wond te zuigen of krachtig te spoelen, dit kan nabloedingen veroorzaken. U kunt gewoon voorzichtig uw tanden poetsen met een hand of elektrische tandenborstel.

 

Pijn bij de behandeling

Door de plaatselijke verdoving voelt u tijdens het trekken van uw verstandskiezen geen pijn. Wel zult u mogelijk druk ervaren op de plek van de behandeling. De eerste twee dagen na het trekken heeft u zwellingen, lichte pijn en soms een koortsig gevoel. Dit is normaal en kunt u bestrijden met pijnstillers om de klachten te verminderen.

 

 

Bent u bang om uw verstandskiezen te laten trekken?

Daar hoeft u zich niet voor te schamen, want u bent niet de enige. Bij Tand & Meer zijn we gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. We stellen u gerust door stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. We luisteren naar u en hebben alle begrip voor eventuele angsten.

Meer over onze aanpak

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Vacature tandartsassistente

We gaan ons team uitbreiden! Tand & Meer is namelijk op zoek naar een enthousiaste tandartsassistent(e) voor onze locatie in Roermond. Ben jij de allround tandartsassistent(e) die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info@tandenmeer-roermond.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer informatie over de vacature 

Lees verder

Angsttandarts

Wist u dat… de tandarts een van de meest voorkomende fobieën is? Het is dus niets waar u zich voor hoeft te schamen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst hebben voor de tandarts. We luisteren naar u en zoeken samen naar de beste oplossing. Lees meer over onze Angsttandarts

Lees verder

Coronamaatregelen

Wij hebben  de reguliere mondzorg op verantwoorde en gepaste wijze hervat. U kunt zoals gewoonlijk van ons verwachten dat we strenge hygiëne maatregelen nastreven. De wachtkamer en behandelruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd, er is voldoende tijd tussen afspraken ingepland en extra afstand in de wachtkamer gecreëerd. Hiermee bieden we ieder een veilig tandartsbezoek. Heeft u klachten die wijzen op een besmetting […]

Lees verder