Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Verstandskiezen trekken

Wat is een verstandskies?

De verstandskiezen zijn de laatste kiezen die op latere leeftijd aan het gebit worden toegevoegd. De tand heet officieel ‘sapientiae’, dit betekent tand der wijsheid. Zo is ook de naam ‘verstandskies’ ontstaan. Niet iedereen krijgt (alle) verstandskiezen, dat verschilt van persoon tot persoon.

 

Wanneer moet ik mijn verstandskiezen laten trekken?

Meestal gebeurt het trekken van een verstandskies op de leeftijd van 17 tot 25 jaar op preventieve basis. Verstandskiezen kunnen namelijk problemen veroorzaken op latere leeftijd. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw tanden scheef gaan staan doordat ze ruimte in beslag nemen. Maar ze kunnen ook voor grotere problemen als ontstekingen zorgen, omdat ze lastig schoon te maken zijn.

Het is beter om uw verstandskiezen te laten verwijderen voordat ze problemen veroorzaken. Vraagt u zich af of uw verstandskiezen getrokken moeten worden? Maak een afspraak en we adviseren u over de juiste behandeling.

 

De behandeling

Het trekken van verstandskiezen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zodra de verdoving is ingewerkt wordt het tandvlees losgemaakt om de kies te kunnen trekken. Na het verwijderen van de verstandskies wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen, deze hoeven niet verwijderd te worden. Er wordt een gaasje op de wond aangebracht waar u gedurende een half uur druk op dient te blijven houden, om nabloedingen te voorkomen.

Na de behandeling

De verdoving kan enkele uren na de behandeling werkzaam zijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw concentratievermogen en uw reactiesnelheid verminderd worden. We raden u dus altijd aan om iemand mee te nemen die u na de behandeling thuis kan brengen. Roken vertraagd de wondgenezing, we adviseren u daarom de eerste 5 dagen niet te roken. Probeer daarnaast niet aan de wond te zuigen of krachtig te spoelen, dit kan nabloedingen veroorzaken. U kunt gewoon voorzichtig uw tanden poetsen met een hand of elektrische tandenborstel.

 

Pijn bij de behandeling

Door de plaatselijke verdoving voelt u tijdens het trekken van uw verstandskiezen geen pijn. Wel zult u mogelijk druk ervaren op de plek van de behandeling. De eerste twee dagen na het trekken heeft u zwellingen, lichte pijn en soms een koortsig gevoel. Dit is normaal en kunt u bestrijden met pijnstillers om de klachten te verminderen.

 

 

Bent u bang om uw verstandskiezen te laten trekken?

Daar hoeft u zich niet voor te schamen, want u bent niet de enige. Bij Tand & Meer zijn we gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. We stellen u gerust door stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. We luisteren naar u en hebben alle begrip voor eventuele angsten.

Meer over onze aanpak

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Wat te doen bij een gebroken tand

Als tandarts krijgen wij regelmatig de vraag wat er moet gebeuren als iemand een gebroken tand heeft. Het is belangrijk om te weten dat dit veel voorkomt en dat er stappen zijn die je kunt nemen om het ongemak te verminderen en verdere schade te voorkomen. In dit bericht zullen wij je daarom alles vertellen wat je moet weten als […]

Lees verder

Tandimplantaten: permanente oplossing

Heb je ooit gedacht aan tandimplantaten als oplossing voor je ontbrekende tanden? Laten we eens kijken waarom tandimplantaten een geweldige optie kunnen zijn en hoe het proces van het plaatsen van een implantaat in zijn werk gaat. Een van de grootste voordelen van tandimplantaten is dat ze er net zo echt uitzien en zich net zo natuurlijk aanvoelen als echte […]

Lees verder

Met EMDR van je tandartsangst af

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een vorm van psychotherapie die kan worden gebruikt om emotionele problemen te behandelen, zoals fobieën en traumagerelateerde aandoeningen. De techniek is ontwikkeld in de jaren 1980 en wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt als behandeling voor een breed scala aan emotionele problemen. EMDR kan ook effectief zijn bij het behandelen van de angst voor […]

Lees verder