Ma t/m Vrij: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 14.00
NL 0475 - 227 099
DE 0049 211 2409 2005
WhatsApp. 0475 - 227 099
info@tandenmeer-roermond.nl Bredeweg 239E
6043GA Roermond
Medisch centrum
Klik voor spoed

Verstandskiezen trekken

Wat is een verstandskies?

De verstandskiezen zijn de laatste kiezen die op latere leeftijd aan het gebit worden toegevoegd. De tand heet officieel ‘sapientiae’, dit betekent tand der wijsheid. Zo is ook de naam ‘verstandskies’ ontstaan. Niet iedereen krijgt (alle) verstandskiezen, dat verschilt van persoon tot persoon.

 

Wanneer moet ik mijn verstandskiezen laten trekken?

Meestal gebeurt het trekken van een verstandskies op de leeftijd van 17 tot 25 jaar op preventieve basis. Verstandskiezen kunnen namelijk problemen veroorzaken op latere leeftijd. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw tanden scheef gaan staan doordat ze ruimte in beslag nemen. Maar ze kunnen ook voor grotere problemen als ontstekingen zorgen, omdat ze lastig schoon te maken zijn.

Het is beter om uw verstandskiezen te laten verwijderen voordat ze problemen veroorzaken. Vraagt u zich af of uw verstandskiezen getrokken moeten worden? Maak een afspraak en we adviseren u over de juiste behandeling.

 

De behandeling

Het trekken van verstandskiezen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zodra de verdoving is ingewerkt wordt het tandvlees losgemaakt om de kies te kunnen trekken. Na het verwijderen van de verstandskies wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen, deze hoeven niet verwijderd te worden. Er wordt een gaasje op de wond aangebracht waar u gedurende een half uur druk op dient te blijven houden, om nabloedingen te voorkomen.

Na de behandeling

De verdoving kan enkele uren na de behandeling werkzaam zijn. Dit kan ervoor zorgen dat uw concentratievermogen en uw reactiesnelheid verminderd worden. We raden u dus altijd aan om iemand mee te nemen die u na de behandeling thuis kan brengen. Roken vertraagd de wondgenezing, we adviseren u daarom de eerste 5 dagen niet te roken. Probeer daarnaast niet aan de wond te zuigen of krachtig te spoelen, dit kan nabloedingen veroorzaken. U kunt gewoon voorzichtig uw tanden poetsen met een hand of elektrische tandenborstel.

 

Pijn bij de behandeling

Door de plaatselijke verdoving voelt u tijdens het trekken van uw verstandskiezen geen pijn. Wel zult u mogelijk druk ervaren op de plek van de behandeling. De eerste twee dagen na het trekken heeft u zwellingen, lichte pijn en soms een koortsig gevoel. Dit is normaal en kunt u bestrijden met pijnstillers om de klachten te verminderen.

 

 

Bent u bang om uw verstandskiezen te laten trekken?

Daar hoeft u zich niet voor te schamen, want u bent niet de enige. Bij Tand & Meer zijn we gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. We stellen u gerust door stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. We luisteren naar u en hebben alle begrip voor eventuele angsten.

Meer over onze aanpak

Wat onze patiënten zeggen

Nieuws

Werken bij Tand&Meer?

Tand&Meer staat bekend in Roermond om haar persoonlijke en zorgvuldige behandeling. Wij zijn vanwege groei per direct op zoek naar een tandartsassistent(e), een preventieassistent(e) en een baliemedewerk(st)er die ons team komen versterken. Voor deze functie zoeken wij een collega die: Goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken Iemand die maximale inzet voor onze patiënten en praktijk wil leveren Een team gerichte […]

Lees verder

Wat te doen tegen tandvleesontsteking?

Hoe herken je tandvleesontsteking? Een tandvleesontsteking komt voor in twee stadia: gingivitis en parodontitis. Het eerste stadium (gingivitis) is, mits u er niet te lang mee rond loopt, ongevaarlijk. Het zorgt voor irritaties en minimale bloedingen tijdens het poetsen van de tanden. Wanneer u tijdens dit stadium niets verbetert aan uw mondhygiëne, kan de ontsteking zich ontwikkelen tot parodontitis. Hierbij […]

Lees verder

Paasactie 2021

Bent u op zoek naar een praktijk waar u snel terecht kunt en een tandarts die alle tijd voor u neemt? Schrijf u in bij Tand&Meer en profiteer van onze paasactie. Schrijf u in april in bij onze praktijk en ontvang een gratis gebitsreiniging als paascadeau bij uw afspraak!     Deze actie is verlopen  

Lees verder